Піч буржуйка Вентс Жаринка-міні ПМТГ-5

9821 грн.
Економайзер
Zharinka-mіnі-pmtg-5
+

Опис

Піч буржуйка Вентс Жаринка-міні ПМТГ-5 тривалого горіння використовується для опалення та приготування їжі в приміщеннях до 30 м2*. Зверху плоска поверхня, на ній можна готувати їжу або кип'ятити воду.

Габаритні розміри 506х300х580 мм (без димової труби) дозволяють встановити її у зручному місці.

*Такий опалювальний прилад можна використовувати лише у приміщеннях, які відповідають правилам пожежної безпеки в Україні НАПБ А.01.001-2014 та правилам ДБН В.2.5-67:2013.

Технічні характеристики

Маса, кг 27,8
Максимальна потужність, кВт 5*
ККД, % 80
Обсяг топкової, дм3 51
Висота димаря мінімальна, м 5
Довжина дерев'яного бруска для завантаження, мм 450
Час роботи на одному завантаженні, годин 5**

*Потужність залежить від типу палива, режиму та умов горіння

**режим тління

Габаритні розміри

Креслення

Опис

Сталева піч на дровах або твердому паливі застосовуються для обігріву та приготування їжі. Основний режим роботи це горіння, що тліє, за принципом дров'яного газогенератора. Режим роботи визначається користувачем та залежить від швидкості досягнення необхідної температури у приміщенні.

Корпус має суцільнозварну конструкцію. Для виготовлення використана високоякісна сталь завтовшки 3 мм. Товщина дна становить 4 мм. Дверцята виконані у вигляді двох стінок, між ними повітряна подушка. Це зберігає герметичність і забезпечує хорошу ізоляцію камери згоряння. Простий механізм закриття надійно фіксує їх на корпусі.

 Пічка обладнана вихідним патрубком 100 мм.

 Особливість цієї металевої буржуйки є камера догоряння, де відбувається догоряння вихідних газів – процес часткового піролізу. Такий процес супроводжується підвищенням температури та збільшенням ККД пристрою. Контур сконструйований таким чином, щоб максимально ефективно використовувати тепло з палива.

З чого складається пічка

Завантаження палива відбувається через дверцята, які дозволяють завантажувати поліна завдовжки до 450 мм. Режим догоряння пічних газів встановлюється за допомогою клапана-шибера. Інтенсивність горіння регулюється зольником.

Верхня поверхня використовується як варильна.

Монтаж та вибір місця встановлення

Перед установкою агрегату необхідно переконатися, що у приміщенні забезпечено приплив свіжого повітря. Для обслуговування та очищення достатньо місця. Підлогу слід захищати металевим листом з розмірами 0,7х0,5 м. Відстань від дверцят топкової до протилежної стіни повинна бути не менше ніж 1,5 метра.

Опалювальний агрегат повинен бути встановлений на відстані 1,5 метра від будь-яких горючих конструкцій або інших предметів. Якщо конструкція з негорючих матеріалів (цегляна стіна тощо), то з відривом щонайменше 1 метра.

Під час встановлення пристрою задня його частина повинна бути піднята на 1-5° щодо лінії горизонту. Це дозволяє забезпечити тягу.

Монтаж димаря 

Використовується лише з вертикальним димарем, який природним шляхом видаляє результати продуктів горіння у відкрите повітря.

При монтажі димаря необхідно дотримуватися таких умов:

  • герметичність, водонепроникність, має бути виготовлений з матеріалу, стійкого до корозії та тиску газів
  • підключати тільки до одного опалювального агрегату
  • діаметр має бути таким самим, як і патрубок опалювального пристрою
  • має бути вертикальним, допускається відхилення від вертикалі не більше 45°
  • не допускається потрапляння всередину опадів та сторонніх предметів під час вітру
  • димохід має відповідати нормам ДБН В.2.5-67:2013, СНіП 2,04,05-91 п.3,77 доп.16,1, а також п.5.26 правил пожежної безпеки України.

Правила експлуатації

Можна використовувати певні види твердого палива: дрова, відходи з дерева, дерев'яні та торф'яні брикети, пелети, папір, картон тощо. Стандартний варіант палива – це сухі колоті дрова. При використанні тирси її необхідно використовувати разом зі шматочками деревини або разом із дровами. Забороняється використання будь-яких видів рідини чи газу, вугілля, коксу тощо.

Перед розпалюванням регулятор подачі повітря має бути закритим. Дверцята повинні бути прочинені для забезпечення подачі повітря для горіння.

Для розпалювання полум'я використовуйте папір та тріски. Не використовуйте рідких розпалювачів. Після утворення стійкого полум'я заповніть топку приблизно на 3/4 від загального обсягу та закрийте дверцята. Протягом 15 хвилин не відходьте від грубки. У цей період нагрівається корпус та димар. Рівномірне прогрівання димоходу обов'язкове при розпалюванні. Не можна відразу закладати велику кількість палива, це може призвести до утворення зворотної тяги через перепад температур.

Регулятор подачі повітря

Регулювати режим роботи можна за допомогою регулятора подачі повітря у нижній зоні корпусу під дверцятами. При закритті регулятора ККД буде максимальною, оскільки витрата палива буде знижена через малу кількість кисню для горіння. Перед відкриттям дверцят необхідно максимально відкрити регулятор подачі повітря.

Перед кожним новим розпалюванням очищуйте топку від попелу та попелу.

Що робити не можна

  • допускати до роботи неповнолітніх
  • розташувати перед камерою згоряння паливо та будь-які інші горючі предмети
  • сушити безпосередньо на корпусі та стінках одяг, дрова та будь-які інші горючі матеріали
  • використовувати для розпалювання горючі рідини
  • використовувати вугілля, кокс або газ
  • використовувати дрова або паливо довжиною понад 450 мм
  • використовувати вентиляційні витяжні канали як димар
  • використовувати як димар азбестові або керамічні труби

Додаткове обладнання

Додатково можна замовити економайзер.

 

Економайзер

Збільшує віддачу тепла від продуктів горіння у димарі. Встановлюється на патрубок між корпусом та димарем. Конструкція складається з додаткових ребер для збільшення площі поверхні.

Посібник користувача

(документ у форматі pdf, відкриється у новій вкладці)

Посібник користувача

Відгуки

Не знайдено дописів

Написати відгук

Схожі товари Схожі товари